Verrassing!

Na een heerlijk weekend Duinkerke met mijn vriendje en vier vrienden, is het op zondagmiddag tijd om afscheid te nemen. Ze hebben hun tassen gepakt en staan op het punt om de trappen af te dalen en weer richting Nederland te rijden. Toch altijd een domper na een topweekend. Deze keer voelt het echter anders: ik heb namelijk een verrassing voor mijn vriend gepland! Samen met zijn vrienden heb ik een complot bedacht.

Om 15:00 – het moment van vertrek – knuffel ik iedereen en bedank ik ze voor hun gezelligheid. “Tot snel weer hè, Lau!” zeggen ze met een knipoog. Mijn vriend heeft niks door en geeft me nog een laatste knuffel. Op de vraag of ik echt niet even mee naar beneden kom, antwoord ik dat ik geen zin heb om weer de trappen af te lopen. Lullig, maar niet per se ongeloofwaardig na de lange wandeltocht die we vandaag hebben gedaan.

Als ik de deur achter mijn vriend sluit, stofzuig en poets ik alsof mijn leven er van afhangt. Ondertussen pak ik ook mijn kleren, toilettas en mijn laptop. Na vijf minuten klinkt mijn deurbel weer en komen twee vrienden weer terug de trap op. “Schoenen vergeten” was het smoesje die de vrienden in de auto van mijn vriend aan hem vertelden. Ongeveer een kwartier na het vertrek van de eerste auto, vertrekken wij in auto twee ook richting Nederland.

We spelen allemaal het spelletje mee. Mijn vriend stuurt me een berichtje dat hij weer in Nederland is. Ik antwoord dat ik in Frankrijk inmiddels met mijn avondeten bezig ben. “Schijnt de zon daar ook lekker in Nederland?” typ ik grijnzend, naar de zon kijkend. Wij zijn zojuist ook de grens gepasseerd. Met een vriendin uit auto één doen we een hectormeterpaaltjesrace. We zitten dicht achter ze en we hebben al een wegduikscenario gepland. Toch komen we ze niet tegen.

Mijn vriend heeft zijn auto bij de vrienden geparkeerd, wat ons in auto twee een kleine voorsprong geeft. Thuis aangekomen aai ik de katten, plak ik een briefje met “welkom thuis, schatje” op de deur en verstop mij achter in de kamer met mijn camera in de aanslag. Binnen vijf minuten stapt ook mijn vriend naar binnen. De blije reactie van mijn vriend staat op film en dat maakt het allemaal waard! Verrassing gelukt!

Never dull moments

 

 

Advertenties

Een reactie op “Verrassing!

  1. En zooooo leuk dat ik een ingewijde was en ‘en route’ de verrassing meebeleefde tot en met de megabrede lach van jouw lief toen hij ontdekte dat jij hem positief in het ootje had genomen. Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s