Oeps, sorry!

[2002] Opa en oma organiseren regelmatig uitjes voor hun kleinkinderen. Het is altijd feest om met z’n allen op stap te gaan! Naast de dagjes weg met z’n allen, bedenken opa en oma ook wel eens uitstapjes met de kleinkinderen apart. Morgen is weer zo’n dag, ze hebben een verrassing voor mijn zus en mij in petto. We zijn super enthousiast en we hebben er heel veel zin in hebben. Vooral het verrassingseffect is natuurlijk spannend, want waar zullen we toch heen gaan?!

Mijn zus en ik zijn die avond ervoor bij opa en oma en we kletsen opgewonden met elkaar over onze spannende dag morgen. “Alles is leuk!” We knikken naar elkaar. Alles is leuk. Het is altijd geweldig, zo’n privédag met de grootouders. We fantaseren over de dag.”Ja, alles is leuk, zolang het maar niet Aviodrome is hoor, want daar zijn we al geweest!” De verschrikte gezichten van opa en oma ontgaan ons volkomen en we filosoferen vrolijk verder over de mysterieuze bestemming, die op dat moment voor iedereen ineens weer heel mysterieus was.

Het plan wás dus daadwerkelijk om naar Aviodrome te gaan.

Oei, wat heb ik me achteraf toch schuldig gevoeld. Ook al waren we er al twintig keer geweest, wat dan nog?! Het is überhaupt fantastisch dat er wat georganiseerd wordt en wie zijn wij dan om even te bepalen waar we niet heen willen? Lieve opa en oma, bij deze nogmaals mijn excuses. Nu nog voel ik nog steeds de plaatsvervangende schaamte voor mijn jongere ik. Het moet een gekke avond voor jullie geweest zijn: als een gek nog even een ander uitje bedenken. Een alternatief met groot succes: Diergaarde Blijdorp in Rotterdam was een geweldige dag!

Met jullie hebben we…

… Never dull moments

 

Advertenties

2 reacties op ‘Oeps, sorry!

  1. Helegaar vergeten…zie nu opeens flamingo’s in Blijdorp voor me. Feestelijk samen op pad, waar blijft de tijd. En juist héél goed immers om aan te geven dat Aviodrome een cliché- uitje zou zijn geworden; de verrassing zit ‘m in iets nieuws. Weet je, jullie leerden ons iets goeds: flexibel omgaan met uitjesdoelen. Dank voor die zo mooie terugblik en dank voor dat o zo leuke vroeger!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s