Dirty Dunkirk

Dat bij verhuizen dirty klusjes horen, dat wist ik van tevoren. Schoonmaken achter de koelkast, mijn kleine oventje schrobben: check, prima. Dit zijn klusjes waar ik me op heb voorbereid.

Het zijn dus vieze klusjes welke in feite dus mijn eigen schuld zijn: ik had het immers ook eerder kunnen bijhouden. Soms kun je je echter niet voorbereiden op smerige taken. Zo heb ik vanmorgen vlug boodschappen gedaan en ben ik daarna doorgereden naar de assistenten. De boodschappen heb ik op de grond gelegd en daarna ben ik uitgestapt. ‘Denk om de eieren’: het is een zinnetje die zich heus wel in mijn hoofd heeft afgespeeld, alleen heb ik er niet zo bewust naar gehandeld. ’s Middags pak ik mijn boodschappentas uit de auto en loop ik richting mijn voordeur. Te laat realiseer ik me dat mijn inmiddels niet meer zo witte tas een druiper heeft en dat er inmiddels een mooi eispoor achter me aanslingert. Ah well, eigen schuld. Kan ik dat witte wasmiddel ook weer even mooi gebruiken!

Nu, een paar uur later, ben ik echter mijn auto poepvrij aan het poetsen. De meeuwen die me over het algemeen o zo lief zijn, kan ik soms wel iets aan doen. Een luier het liefst. Dat mijn auto groen is, wil nog niet zeggen dat dit een uitgestrekt natuurlandschap is waar de vogels hun behoefte op mogen doen. Dát is dus een klusje die ik zelf niet verhelpen kan. Toch heeft het wel iets therapeutisch, het schrobben van schijt.

What’s next?

Advertenties

One thought on “Dirty Dunkirk

  1. Dat eispoor doet denken aan Hans en Grietje, die al broodkruimels strooiend de weg naar huis terug wilden vinden. Diep in jouw onderbewuste strooide jij natuurlijk eiwit en eigeel om ooit weer terug te kunnen keren naar wat maandenlang je thuis beduidde😏.
    Deze laatste dagen poetsend doorbrengen…schoon schip maken en je moet maar zo denken: die ongeluierde meeuwen nemen op hún wijze afscheid van je, beter gezegd: af-schijt!
    Fijne woensdag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s