Karakteristiek vervoer

Op mijn werk werken we in ploegendiensten met machines. Aan het einde van zo’n dienst, komt de volgende collega die dan verder gaat met dezelfde klus. De collega’s die ’s avonds werken, leggen voor hun collega’s in de ochtenddienst een briefje neer, waarin geïnformeerd wordt of de machine een goede of een slechte dag heeft.

Bij de machine waar ik nu mee bezig ben, ligt een briefje: “loopt goed!” Fijn. Hij loopt ook lekker! Dan is zo’n zaterdagochtend prima vol te houden. Mijn zus pakt haar briefje en leest voor: “loopt als een trein!” Ook niks mee aan de hand, prima!

Dan merkt ze op: “best grappig dat iedereen zo een eigen verwoording heeft. Bij deze collega loopt alles dus ‘als een trein’,  terwijl bij een ander de machine ‘als een brandweer’ zou lopen.” Ze kijkt naar haar machine. “Ik zeg voortaan wel dat die van mij als een vuilniswagen loopt.”

Never dull moments

Advertenties

2 reacties op ‘Karakteristiek vervoer

  1. Dat wordt gissen voor de collega’s, ik zie ze peinzen. Vuilniswagen? Soort Canta? Horten en stoten? Moet ie gesmeerd? Duh, geef mij maar een Porsche…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s