Fairytale fun

In de jaren ’90 luisterden mijn zus en ik graag naar cassettebandjes met sprookjesverhalen. Elke avond drukten we dan op het play-knopje, om nog even voor het slapengaan naar de prinsessenavonturen te luisteren. Algauw wisten we de tekst uit ons hoofd. Onze ouders daardoor ook. Zo dreunden wij graag de intelligente tekst van de volgende scène van Doornroosje op:

“”Zo, zei de koning. Dat is ook weer geregeld.” En hij nam een fikse hap van een sappige perzik. Maar het was helemaal niet geregeld! …”

De koning heeft natuurlijk helemaal gelijk dat hij in een lekker stuk fruit hapt, denkend dat hij het spinnewielprobleem heeft opgelost door alle spintoestellen in het land te laten verbranden. Hoe de scène vervolgens verder gaat is toch wat lastig terug te halen, wat ook blijkt uit mama’s recente imitatie van deze scène.

“Oja en dan zeiden jullie steeds de volgende scène:

“”Zo, zei de koning. Dat is ook weer geregeld.” En hij nam een fikse hap van een sappige perzik. Maar het was helemaal geen sappige perzik! …”

Aldus mam.

Never dull moments

 

Advertenties

2 reacties op ‘Fairytale fun

  1. Sprookjes—jij, je zus, je mam: des te sprookjesachtiger worden sprookjes door er de eigen sprookjesdraai aan te geven! Zelf pleit ik voor het: ‘Zo, niet geregeld!’ want de koning nam een hap van een uiterst zure appel en het duurde daardoor dan ook nog honderd jaar voor ze ‘lang en gelukkig’ konden verder leven…
    Leuke herinnering van jou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s